Bucksi potpisali zamjenu za Mirzu Teletovića
Povratak Jenningsa u NBA (Foto: EPA)

Vratili nekadašnjeg igrača

Bucksi potpisali zamjenu za Mirzu Teletovića

Midhat Šljivak

Bh. košarkaš Mirza Teletović više nije član Milwaukee Bucksa.

Rukovodstvo tima iz Wisconsina odlučilo je raskinuti saradnju sa 32-godišnjim krilnim centrom i on je od danas slobodan igrač.

Odlaskom Teletovića u ekipi Bucksa je ostalo jedno upražnjeno mjesto u rosteru. Međutim, ono neće biti dugo prazno jer su dogovorili dolazak Brandona Jenningsa.

Ovaj 28-godišnji bek karijeru je upravo počeo u Bucksima. Oni su ga birali 10. pikom na draftu 2009. godine i u ovom timu je imao izuzetne učinke.

Ipak, odlaskom iz Bucksa uslijedio je blagi pad. Imao je problema sa povredama i u posljedne četiri sezone odigrao je svega stotinjak utakmica.

Sa Bucksima će Jennings potpisati desetodnevni ugovor, ali postoji velika mogućnost i da ga zadrže do kraja sezone.

U NBA ligu ovaj košarkaš se vraća nakon godinu dana. Prethodno je igrao u NBDL ligi za Wisconsin Herd, a ubacivao je 21 poen po meču.

Sa druge strane Mirza Teletović je slobodan u izboru nove sredine. Međutim, zbog problema sa zdravljem on će vjerovatno biti dostupan ekipama od naredne sezone, a vrlo je moguće da je njegova epizoda u NBA ligi gotova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi