Bucksi su bili nemilosrdni pred domaćom publikom

Smanjenje rezultata u finalu

Bucksi su bili nemilosrdni pred domaćom publikom

A. Čaušević

I treći susret NBA finala donio je pobjedu domaće ekipe. Milwaukee Bucksi su bili ubjedljivi protiv Phoenix Sunsa rezultatom 120:100.

Sunsi su priključak držali samo u prvoj dionici, dok su u Bucksi posao završili poprilično rano i to već u drugoj četvrtini koju su dobili rezultatom 35:17.

Preostala dva perioda bila su rutinsko odrađivanje posla za Giannisa Antetokoumpa i saigrače. Na kraju je konačan rezultat glasio 120:100 i sada je 2:1 u seriji za Sunse.

Upravo je sjajni Giannis predvodio Buckse do trijumfa sa 41 poenom i 13 skokova. Imao je i odličnu podršku u Jrue Holidayu sa 21 poenom.

Kod poraženi sa 19 poena se istakao Chris Paul sa 19 poena, dok svoju noć nije imao Devin Booker koji je meč završio sa svega 10 poena.

Četvrti meč se igra u noći sa srijede na četvrtak, također u Fiserv Forum dvorani u Milwakueeju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi