Nije ga niko htio, a sada će dobiti prsten kako god NBA finale završi

Nevjerovatna priča

Nije ga niko htio, a sada će dobiti prsten kako god NBA finale završi

A. Čaušević

U finalu ovosezonskog izdanja NBA lige sastat će se Phoenix Sunsi i Milwaukee Bucksi, a jedan čovjek će biti pobjednik kako god se završilo.

Kada Adam Silver, komesar NBA, uruči trofej Larry O'Brien na parketu će se nalaziti dobitnik prestižnog prstena i ako njegov tim na kraju bude poražen u seriji.

Radi se o Torreyu Craigu, trenutnom članu franšize iz Arisone koji je prvih 18 utakmica sezone proveo u ekipi iz Wisconsina pa će na kraju biti nagrađen kako se god finale završilo.

Dok je igrao za Buckse imao je doprinos od jedva 2.5 poena za u prosjeku provedenih 11.2 minuta u igri. Kako su u Milwaukeeju željeli da oslobode prostor poslali su ga u Sunse.

Čini se da je u Phoenixu pronašoa svoj mir jer ima posebnu ulogu u odbrani sa 50 odigranih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone.

Priča o dobijanju NBA prstena će biti vrhunac priče koja je počela davno jer je jednom trenutku ozbiljno razmišljao da karijeru nastavi van granica SAD-a pošto nije mogao dobiti šansu niti u jednoj od 30 franšiza.

Oglasi

Rođen je u malom mjestu Greas Falls, u Južnoj Carolini gdje košarka uopšte nije popularna pa nije mogao privući pažnju skatua koji nisu obračali pažnju šta se dešava u gradiću sa nešto više od 2.000 stanovnika.

Nakon četiri godine provedene na koledžu, nije se našao nije se našao na listi od 60 igrača koji su izabrani na NBA draftu 2014. godine.Tada je spakovao stvari te ozbiljno odlučio da ode iz SAD-a.

Prve dvije godine seniorske karijere je proveo u Australiji gdje je igrao za Cairns Taipans, Wellington Saints i Brisbane Bullets da bi nakon toga dobio priliku da se okuša u ljetnoj ligi kao član Denver Nuggetsa.

Nuggetse je uvjerio svojom odličnom igrom u odbrani i napornim ratom, ušao je u NBA ligu i za Denver igrao 83 utakmice nakon čega je otišao u Buckse.

Sada u dresu Sunsa igrač koji zarađuje jedva 1.6 miliona dolara i nema zagarantovan ugovor za sljedeću sezonu ima priliku da nagradi sav naporan trud u proteklim godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi