Bucksi u TD Gardenu stigli do 2:1 u seriji

NBA Play-off

Bucksi u TD Gardenu stigli do 2:1 u seriji

U noći sa petka na subotu u TD Gardenu u Bostonu odigran je treći meč play-off serije između Celticsa i Bucksa. Gosti iz Milwaukeeja su uspjeli "vratiti brejk" i povesti sa 2:1 u seriji.

Konačni rezultat sinoćnjeg duela u Bostonu bio je 116:123, a Bucksi su slavili pobjedu nošeni odličnom partijom svog najboljeg igrača Giannisa Antetokounmpoa.

Ipak. prve tri trećine su donijele neizvjesnu košarku, a može se reći da su Celticsi bili bolji u prvom poluvremenu, pa su tako polovinom druge dionice imali i +12.

Bucksi su do odlaska na veliki odmor smanjili zaostatak na svega pola koša (56:55), da bi nakon rezultatske klackalice u finišu treće dionice počeli odličnu seriju koja se prenijela i u zadnju četvrtinu.

Imali su gosti u zadnjoj četvrtini i 17 poena prednosti, pa je bilo jasno da će upisati trijumf.

Antetokounmpo je u pobjedi svoje ekipe upisao 32 poena, 13 skokova i osam asistencija. George Hill je dodao 21, a Middleton 20 poena.

Kod Celticsa se istakao Irving sa 29 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi