Bučuk pojačala RMU Banoviće
Photo: Fiba.com

Mlada bh.košarkašica prisutpila aktuelnom prvaku i osvajaču kupa BiH

Bučuk pojačala RMU Banoviće

E. Dindić

Košarkašice RMU Banovića nastavljaju da se vrijedno spremaju za novu sezonu. Prošle sezone bili su suvereni i bez poraza osvojili su prvenstvo i Kup Bosne i Hercegovine. Impresivnih 27-0, je omjer koji je za svako poštovanje.

Ove sezone braniće titulu prvaka, osvajača kupa Bosne i Hercegovine, dok će nastupiti i u WABA ligi što je svakako motiv više za ove sjajne košarkašice iz grada uglja.

Ovu sezonu došlo je par provjerenih i iskusnih košarkašica a kao zadnja prinova došla je Merjema Bučuk, 17-godišnji centar (1,85cm) koja je prošle sezone nastupala za ekipu Rudara iz Ugljeika. Na 11 utakmica na kojima je igrala imala je prosjek od 4,5 poena i 4,5 skokova i 1,1 asistenciju po utakmici.

Nastupila je također prošle sezone za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Europskom prvenstvu divizije B u Makedoniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi