Košarkašice RMU Banovići osvojile titulu prvaka BiH!

Savladale Play Off i u trećoj utakmici

Košarkašice RMU Banovići osvojile titulu prvaka BiH!

M. Šljivak

Košarkašice RMU Banovića nove su šampionke Bosne i Hercegovine. One su večeras na svom parketu u trećem meču finala prvenstva naše zemlje savladale Play Off nakon produžetka rezultatom  i sa ukupnih 3:0 došle su do naslova najboljih.

Domaće košarkašice nošene velikom podrškom sa tribina dobro su ušle u meč i povele su sa 6:0. Međutim, gošće iz Sarajeva nisu dopustile da se Banovići previše odvoje, potpuno su preuzele kontrolu nad utakmicom i rezultatom, pa su nakon deset minuta igre sarajevske košarkašice imale šest poena prednosti, 20:26.

I drugi period bolje otvaraju domaće igračice. Novom serijom od 7:0 preuzimaju vodstvo koje međutim nije dugo potrajalo. Play Off je ponovo bolji tim u ostatku ovog dijela igre i na odmor izabranice Gorana Loje odlaze sa pet poena prednosti, 37:42.

Treća dionica donosi rezultatsku klackalicu. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, Banovićanke su za nijansu bolje odigrale ovaj period i u posljednjih deset minuta se ušlo neriješenim rezultatom, 56:56.

Sredinom igre u odlučujućoj dionici Play Off trojkom Rishonde Napier odlazi na osam poena razlike (56:64), ali domaće košarkašice nisu imale namjeru da tek tako prepuste pobjedu gošćama.

Uslijedile su tri uzastopne trojke fantastične Maide Rahmanović i RMU ponovo dolazi do prednosti od 65:64 i uslijedila je zaista uzbudljiva završnica.

Danira Musić je pogodila jedno bacanje na 20 sekundi do kraja za novu prednost Banovića 69:68, da bi zatim Nedžla Kovačević pogodila za prednost gostiju uz dodatno bacanje za 69:71.

Zadnji napad imale su domaće igračice. Odlučile su se pokušati izboriti produžetak i to su uspjela, a utakmicu u dodatnih pet minuta odvela je Dženita Ikanović poenima za 71:71.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

I u dodatnih pet minuta viđena je zaista uzbudljiva košarka. U ključnim trenucima domaće košarkašice su odigrale dosta dobro i na kraju su prelomile ovaj meč u svoju korist za veliko slavlje i osvajanje šampionske titule.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Danira Musić sa 23 poena i 17 skokova, Maida Rahmanović je dodala 18, dok je kod Play Offa Jovana Marković ubacila 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi