Budućnost bolja od FMP-a, velika pobjeda Mornara

24. kolo ABA lige

Budućnost bolja od FMP-a, velika pobjeda Mornara

Košarkaši Budućnosti pobijedili su na domaćem terenu sastav FMP-a rezultatom 93:84 (28:21, 21:19, 19:30, 25:14) u okviru 24. kola ABA lige.

Podgoričani su teže nego što se očekivalo došlli do 17. pobjede u sezoni. Na poluvremenu su imali devet poena prednosti (49:40), ali su u trećoj četvrtini u potpunosti podbacili i dozvolili gostima da dođu do rezultatskog preokreta. Ipak, u posljednjih 10 minuta Budućnost je svela ekipu iz Železnika na samo 14 poena (25:14) i na kraju upisala veoma važnu pobjedu, koja ih je smjestila na treću poziciju na tabeli. FMP je sa druge strane zabilježio 14. poraz u sezoni.

Budućnost je do pobjede vodio Boris Savović sa 19 poena, dok je najbolji kod gostiju bio Jonah Anthony Bolden sa 21 poenom i 13 skokova.

Bh. košarkaš Nemanja Gordić za domaćina je ubacio sedam poena, a uz to je još imao tri ukradene lopte i dvije asistencije.

U prvom susretu jučerašnjeg programa ekipa Mornara je slavila u gostima kod Krke (72:63) i tako napravila veliki iskorak ka opstanku u ligi.

Tim iz Bara je zabilježio osmi trijumf u sezoni i trenutno je 10. na tabeli ABA lige, dok je Krka pretposljednja sa omjerom 7-17 te joj predstoji grčevita borba za opstanak.

Antabia Waller je za goste ubacio 21 poen, dok je Ronald Lee Curry sa 13 postignutih poena bio prvo ime kod Krke.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi