Budućnost dočekuje Zvezdu u derbiju kola

ABA liga, 13. kolo

Budućnost dočekuje Zvezdu u derbiju kola

Derbi 13. kola ABA lige odigraće se u Podgorici, gdje će drugoplasirana Budućnost dočekati lidera na tabeli, ekipu Crvene zvezde.

Beogradski tim za sada ne zna za poraz u regionalnom takmičenju, međutim, svjestan je da će u nedjelju imati jako težak zadatak.

"Svjesni smo da Budućnost ima kvalitet i igrače koji mogu da sami dobiju ovakve utakmice. Neke od njih sam trenirao. Znamo da moramo da budemo na visokom nivou ako želimo rezultat, a Zvezda baš u 'Morači' i nema neke rezultate posljednjih godina", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

On je dodao da se u tim vraća mladi Marko Gudurić.

"Imamo probleme, već neko vrijeme, ne znamo u kakvom stanju i sastavu ćemo igrati. Gudurić dolazi, ali koliko je spreman, to je diskutabilno, Mitrović nije trenirao... Pokušaćemo da se spremimo najbolje što možemo", izjavio je Radonjić.

Milko Bjelica takođe je svjestan kvaliteta rivala.

"Mislim da je Budućnost u dobroj formi, ima novog igrača, biće veliki izazov za nas. Svjesni smo značaja ove utakmice. Budućnost je talentovan tim, opasan, a mi moramo da odigramo našu igru, onako kako igramo do sada u ABA ligi", rekao je košarkaš Crvene zvezde.

U taboru Podgoričana vlada optimizam pred nedjeljni meč. 

"Imali smo mnogo povreda, još nismo izašli iz tih problema, nismo na maksimalnom nivou. Mislim da smo izvukli najviše što smo mogli, s obzirom na probleme kakve smo imali. Da li smo mogli bolje? Naravno da jesmo, uvijek se može više i bolje, u svakom timu postoji prostor za napredak", rekao je Marcus Williams, koji je u sezoni 2014/2015 nastupao za Crvenu zvezdu.

"Očekujem sjajnu atmosferu i da ćemo biti maksimalno motivisani. I da – siguran sam da možemo da pobijedimo", dodao je plejmejker Budućnosti.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Susret ova dva tima na rasporedu je u nedjelju od 19 časova u dvorani 'Morača'.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi