Efikasan derbi Budućnost - Mornar pripao domaćinu

ABA liga

Efikasan derbi Budućnost - Mornar pripao domaćinu

E. Škorić

Budućnost je pobijedila Mornar sa 97:88 u prvom njihovom meču polufinala ABA lige i povela s 1:0 u seriji.

Sjajan meč odigran je u Podgorici, a domaćin je izuzetno dobrom igrom u nastavku slomio otpor Mornara i stigao do uvjerljive pobjede.

Mornar je prvu četvrtinu dobio sa 31:28, ali je na poluvremenu Budućnost stekla poen prednosti, pa se na odmor otišlo kod rezultata 52:51.

Pad u igri gostiju sredinom treće četvrtine, domaća ekipa pravi seriju i odlazi na plus osam (77:69) prije posljednjih 10 minuta igre, da bi otišla i na dvocifrenu prednost, a na kraju zasluženo došla do pobjede.

Cobbs je predvodio domaće sa 22 poena, četiri skoka i sedam asistencija, dok je Ivanović ubacio 18 poena, a Reed 13. Dvocifren je sa 11 poena bio i Nikolić te Ejim i Popović koji su ubacili po 10 poena. Kod Mornara Pullen je ubacio 24 poena, Bjelica, Needham i Whitehad po 12.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. košarkaš Nemanja Gordić je meč završio sa šest poena i sa po jednim skokom i asistencijom.

U drugom polufinalu sastaju se Zvezda i Igokea, a Beograđani su na svom parketu nešto ranije stigli do pobjede, pa su oni ti koji su sada bliže finalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi