Micov junak Budućnosti, Partizan poražen u Podgorici
FOTO: KK Budućnost VOLI

Kakva utakmica

Micov junak Budućnosti, Partizan poražen u Podgorici

E. Dindić

U drugoj utakmici polufinala ABA lige Budućnost je na svom terenu dočekala Partizan i na kraju slavila pobjedu rezultatom 72:71. 

U prvih 10 minuta gledali smo izjednačenu borbu, gdje se domaći košarkaši bolje snalaze pred kraj te sa 20:17 dobivaju ovaj period. I u drugom periodu mnogo bolja igra košarkaša iz Podgorice koji ovaj period rješavaju sa 18:10. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 38:27 za Budućnost.

Treći period košarkaši Partizana dobivaju rezultatom 22:17. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 55:49 u korist Budućnosti.

U posljednjem periodu prava drama igralo se koš za koš, a na tri sekunde do kraja susreta Vladimir Micov pogađa trojku, za 72:71 i veliko slavlje Budućnosti.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Kendrick Perry i Petar Popović sa po 15 poena dok je Justin Cobbs dodao 13.

U timu iz Beograda bolji od ostalih bio je Zach Ledar sa 28 koji je bio i jedini dvocifreni na ovom susretu u redovima Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi