Budućnost potučena do koljena u paklu Pionira - trofej ABA lige je u Beogradu!
Foto: ABA / KK Crvena zvezda

Peta utakmica finalne serije

Budućnost potučena do koljena u paklu Pionira - trofej ABA lige je u Beogradu!

Budućnost nije uspjela odbraniti titulu prvaka ABA lige. Večeras je u beogradskom Pioniru odigrana peta, odlučujuća utakmica finalne serije regionalnog takmičenja, a domaća Crvena zvezda je potpuno razbila Budućnost, slavila rezultatom 97:54 i sa ukupnih 3:2 u pobjedama stigla do trofeja ABA lige.

Crvena zvezda je u prve dvije utakmice u Beogradu također razbila Budućnost, ali su Crnogorci na svom terenu uspjeli dobiti dvije utakmice i vratiti seriju u Beograd.

Majstorica u Pioniru je imala paklen uvod. Pred sami početak utakmice, domaći navijači su počeli divljati, neki su i sišli na parket i tako spriječili goste da se zagriju.

Tenzije su obilježile i prethodne susrete, ali su večeras u Beogradu navijači željeli pravi obračun sa gostijućim košarkašima. Letjele su stolice, upaljači, telefoni, a nekoliko košarkaša Budućnosti je čak i povrijeđeno.

Zbog toga je početak meča odgođen za skoro sat vremena, a duel u Pioniru je konačno počeo nešto prije 20 sati.

Budućnost se koliko-toliko dobro držala u prvoj dionici. Ipak, Zvezda je nakon sedam i pol minuta igre stigla do prve dvocifrene prednosti (15:5).

Budućnost je do kraja prve dionice uspjela smanjit zaostatak, a Cole je trojkom postavio rezultat iste, 18:13 za Zvezdu.

Druga četvrtina je označila i poptuni sunovrat Budućnosti. Gosti nisu ništa pogađali, pravili su veliki broj grešaka, a "bezbroj" njihovih šuteva je blokiran.

Domaći su "namirisali krv", pa su počeli zatrpavati koš gostiju. Igrali su sjajno domaći, a nakon trojke Riversa polovinom druge dionice bilo je +15 za Zvezdu.

Budućnost je djelovala popuno razbijeno, a Zvezda je nastavljala u jakom ritmu. Igrali su odlično svi domaći košarkaši, igrao je sjajno i mladi Simanić, a do odlaska na veliki odmor Zvezda je stigla do +26.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Zvezde od 47:21 i već tada je bilo jasno da će domaći stići do trofeja.

Agonija Budućnosti se nastavila i u trećoj dionici, pa je prednost domaćih rasla iz minute u minutu. Stigla je Zvezda polovinom treće dionice do +35, sjajno su domaći košarkaši šutali za tri (večeras su ubacili 16 trojki), a početkom zadnje četvrtine su stigli do +41, a onda i do 45 poena prednosti. 

Do kraja je Zvezda lagano privela susret kraju i upisala ubjedljivu pobjedu (+43) nad ekipom Budućnosti. Kako su gosti igrali dovoljno govori sa su iz igre šutali sa 26% uspješnosti.

Osvajanjem šampionske titule u ABA ligi Crvena zvezda se vratila i u Euroligu.

Najefikasniji u pobjedu Zvezde bio je Rivers sa 21 poenom. Davidovac je dodao 11, dok su po 10 ubacili Faye, Simanić i Ojo.

Treba dodati i da je igrač Zvezde Billy Baron proglašen MVP-jem play-offa ABA lige.

Kod Budućnosti nije bilo dvocifrenih, a devet poena je postigao Cole. Gordić je meč završio sa sedam poena, dva skoka i dvija asistencije.

Peta utakmica finalne serije ABA lige:

Potražite više informacija na temu ABA liga:

KK Crvena zvezda mts - KK Budućnost VOLI 97:54 (18:13; 29:8; 27:16, 23:17)

Top Komentari

DelijeSever
Zvezda je sampion sve je gotovo na Severu slavlje sada je pocelo!!
0 23
DamirT
Bravo govnari.Isprepadali igrace,zamalo ubili nekoga i slavite pobjedu.Stidite se
0 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi