Budućnost prekinula niz Zvezde, Zadar razbio Szolnoki

Budućnost bolja od Zvezde tokom cijelog susreta

Budućnost prekinula niz Zvezde, Zadar razbio Szolnoki

Utakmicama u Zadru i Podgorici okončan je današnji program 12. kola ABA lige. Zvezda je nakon 11 vezanih trijumfa u svim takmičenjima doživjela poraz.

Budućnost - Zvezda 72:63

 

Budućnost je na svom parketu dočekala Crvenu Zvezdu i došla do ubjedljive pobjede. Nakon prvih deset minuta domaćin je vodio 18:14. Nastavili su Podgoričani sa dobrom igrom i u nastavku prvog poluvremena i na odmor otišli sa 12 poena viška. 

 

U nastavku susreta ista slika na terenu, Budućnost je mnogo bolji protivnik i u odlučujućih deset minuta ulazi sa vodstvom, 53:36. Budućnost je do kraja zadržala prednost i slavila rezultatom, 72:63.

 

Najefikasniji u redovima Budućnosti bio je Lee sa 22 poena, dok je za goste iz Beograda 18 postigao Rakočević. 

 

Zadar - Szolnoki 72:54

 

Zadar je na Višnjiku dočekao Szolnoki i već nakon deset minuta igre bilo je jasno da pobjeda ostaje u Zadru. Domaćin je prvih deset minuta riješio u svoju korist rezultatom 25:11. Do odlaska na odmor prednost je samo narasla pa je Zadar na odmor otišao sa vodstvom, 48:26. 

 

U nastavku susreta Zadar je nastavio sa dobrom igrom i došao do 27 poena viška. Zadrani su do kraja zadržali vodstvo i slavili, 72:54.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u redovima Zadra bio je Romeo Travis sa 18 poena, dok je kod gostiju 12 postigao Šehović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.