Budućnost preko Cibone do finala

Memorijalni turnir "Mirza Delibašić"

Budućnost preko Cibone do finala

Utakmicom između Budućnosti i zagrebačke Cibone počeo je Memorijalni turnir "Mirza Delibašić Kinđe" u sarajevskoj Skenderiji.

Pomalo neočekivano, podgorička ekipa došla je do pobjede nad zagrebačkim euroligašem, rezultatom 73:62. Budućnost je od početka utakmice kontrolisala igru, te je i na poluvremenu imala prednost (41:27).

Do kraja utakmice Podgoričani su održali stečenu prednost, te su na kraju došli do lagane i pomalo neočekivane pobjede i plasmana u finale turnira, gdje čekaju boljeg iz drugog polufinala koji od 19 sati igraju Bosna ASA BH Telecom i Efes Pilsen.

Najefikasniji u redovima Budućnosti bio je Vladimir Dragičević sa 19 poena, Simonović je dodao 15, a Ščekić poen manje. Novi član Budućnosti i reprezentativac Bosne i Hercegovine Aleksej nešović upisao je dva poena.

Kod Cibone, prvo ime Bogdanović (15 poena), dok je Pašalić ubacio 12, uz devet skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.