Budućnost razbila Cibonu u Zagrebu

ABA liga, 13. kolo:

Budućnost razbila Cibonu u Zagrebu

Košarkaši Cibone poraženi su u susretu 13. kola ABA lige od Budućnosti koja je uvjerljivo slavila sa 91:69. 

Sem prve četvrtine u kojoj je Cibona bila bolja, ostatak utakmice protekao je u dominaciji Budućnosti koja je u drugih deset minuta uhvatila pravi ritam, a potom u trećoj četvrtini potpuno dotukla domaću momčad. 

Razlika je početkom posljednjeg dijela utakmice iznosila i 32 poena (81:49), ali je u tim trenucima Luka Pavićević odlučio povući sa terena nosioce igre i Zagrepčani su do kraja uspjeli smanjiti zaostatak za konačnih 91:69.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio Tadija Dragićević sa 23, Doron Lemb je ubacio 17, a poen manje Bojan Subotić. U zagrebačkom timu bolji od ostalih bili su Filip Krušlin sa 14 i Marin Rožić sa 13 poena.

ABA liga, 13. kolo:

Cibona - Budućnost 69:91

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.