Budućnost savladala Krku

Prekinut niz pobjeda sastava iz Novog Mesta

Budućnost savladala Krku

Košarkaši Budućnosti danas su na svom parketu u dvorani Morača savladali Krku u okviru 12. kola ABA lige rezultatom 70:62.

Razlika koju su Podgoričani napravili u 1/34 ispostavila se kao ključna za cijeli ishod utakmice.

Nakon 24:15 u prvom periodu sve se svelo na održavanje te prednosti koju gosti iz Novog Mesta nisu uspjeli sustići. U drugoj četvrtini viđena je skromna košarka s obje strane u kojoj su timovi kombinirano ubacili samo 20 poena. U nastavku je viđena izjednačena košarka u kojoj su gosti na kraju uspjeli dobiti obje četvrtine no prednost Budućnosti nisu uspjeli dostići iako su pred kraj utakmice uspjeli doći na -6 no od toga više jednostavno nije išlo.

Della Valle je bio najbolji kod domaćina s 14 poena dok su Nikolić i Cobbs dodali po 13, odnosno 12 koševa. Škifić s 24 poena daleko najbolji kod Krke, Camphor je dodao 10. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi