Košem Camphora u zadnjim trenutcima Krka srušila Split, Čampara solidan
Četvrti poraz Splićana u nizu (Foto: KK Split)

Split ubilježio četvrti poraz

Košem Camphora u zadnjim trenutcima Krka srušila Split, Čampara solidan

Košarkaši Krke iz Novog Mesta večeras su pobijedili Split na Gripama rezultatom 80:78 u 10. kolu ABA lige.

Splitski košarkaši tako su ubilježili četvrti poraz zaredom i produžili agoniju u kojoj se nalaze već neko vrijeme.

Od početka su gosti u pomalo negledljivom prvom poluvremenu izgledali odlučnije od Splita koji je u pojedinim trenutcima reagirao kao predkadetkinje ovog kluba u ženskoj konkurenciji. U toj konfuznoj i nepovezanoj igri gosti su iskoristili svoje šanse iako ni oni nisu igrali bogzna kako kvalitetno i na veliki odmor otišli s +8. U nastavku mnogo bolji Splićani čija igra ponovno počinje sličiti na igru tima iz elitnog ABA razreda. Odlična obrana donosi domaćim igračima od -8, +3 u ulasku u posljednji period. Ipak, u posljednjem periodu Splićani počinju podsjećati na nepovezani tim iz prvog poluvremena te s nekoliko neshvatljivih reakcija goste non stop vraćaju u igru i nude im pobjedu. U posljednjih 20 sekudni ulazi se s neriješenim rezultatom i Roderick Camphor uzima težak šut koji prvo izlazi iz koša, ali kao nevidljivom rukom se spušta natrag i ulazi u koš za veliku pobjedu Slovenaca.

Camphor je inače bio prvo ime Krke s 20 poena dok je Barič dodao 14. Kod Splita je Luković postigao 19 koševa, Perković je dodao 15 a naš Sani Čampara 15 poena. 

Top Komentari

Rodjo1985
cuj solidan, a ubacio 15 poena... ja novinara i govana...
2 0
user1583752673
Ne solidan, odlican!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi