Budućnost srušila Zvezdu u Beogradu

ABA liga 2. kolo

Budućnost srušila Zvezdu u Beogradu

M. Šljivak

Košarkaši Budućnosti pobijedili su večeras kao gosti Crvenu zvezdu rezultatom 81:89 u utakmici 2. kola ABA lige

Budućnost je od samog početka stavila meč pod svoju kontrolu. Kontrolisali su utakmicu od samog početka, imali su konstantno vodstvo, a nakon deset minuta igre bilo je plus šest u njihovu korist, 20:26.

Podgoričani su bili u prednosti i gotovo cijelim tokom drugog perioda. Zvezda je tek na momenta uspijevala da dođe do prednosti, no na pauzi su gosti i dalje imali prednost, 42:44.

Kada je Zvezda otišla na plus šest tokom trećeg perioda činilo se kao da je beogradski tim na dobrom putu da potpuno preokrene meč u svoju korist.

Međutim, Budućnost to nije dopustila. Odigrao je crnogroski prvak fantastično finiš trećeg perioda i u posljednju dionicu su ušli sa tri poena prednosti, 63:66.

Zvezda je konstantno bila blizu i u posljednjoj dionici. Ipak, nije uspjela da dođe do preokreta. Budućnost je sačuvala vodstvo i na kraju je upisala pobjedu protiv velikog rivala.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Goste je do pobjede vodio Hassan Martin sa 17 poena, Justin Cobbs je dodao 16, a Suad Šehović 15 koševa. Ivanović i Nikolić su ubacili po 14.

Kod Zvezde fantastičan, ali nedovoljan je bio James Gist sa 27 poena, šest skokova i šest asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi