Budućnost u odličnom susretu bolja od Radničkog

Odličan susret u Morači

Budućnost u odličnom susretu bolja od Radničkog

Deseto kolo ABA lige nastavljeno je susretom između Radničkog i Budućnosti. Ovaj duel, uz onaj u Pioniru bio je najzanimljiviji pred ovo kolo. Bolji su bili košarkaši Budućnosti i slavili važnu pobjedu, 80:78.

Budućnost u ovoj sezoni u Morači ne igra u skladu sa očekivanjima, ali su Podgoričani u posljenje vrijeme uhvatili formu. U odličnoj prvoj četvrtini igralo se koš za koš, a gosti su nakon deset minuta igre imali minimalnu prednost, 21:19. U nastavku prvog poluvremena, na terenu ista slika, igra koš za koš, a nakon pet minuta igre Budućnost je vodila, 36:34. Do kraja prvog poluvremena se ništa nije promijenilo, a gosti iz Kragujevca su na odmor otišli sa prednošću, 45:44. 

 

Budućnost je drugo poluvrijeme otvorila serijom 10:0 i došla do devet poena viška. Radnički se vratio u susret i u posljednjih deset minuta ušao sa samo dva poena zaostatka. U prvih šest minuta posljednje četvrtine, igralo se koš za koš. U  penal završnici do pobjede je stigla Budućnost, rezultatom, 80:78.

 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u redovima Budućnosti bio je Lee sa 20 poena. U Radničkom iz Kragujevca, 17 poena postigao je Ćapin. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.