Sramota predsjednika španskog kluba: Na šta je natjerao igrače nakon što su ispali iz lige?

Bio je vidno ljut

Sramota predsjednika španskog kluba: Na šta je natjerao igrače nakon što su ispali iz lige?

E. Škorić

San Pablo Burgos je izgubio domaću utakmicu posljednjeg kola ACB lige u Španiji sa 66:33 od Fuenlabrade i tako je ispao u drugu ligu.

Iako su pet godina proveli u društvu najboljih španskih timova i igrali značajnu ulogu, košarkaši Burgosa sele u drugu ligu, a to je naljutilo klupskog predsjednika Felixa Sancha.

On je ušao na parket i natjerao igrače da kleknu i da jednostavno traže oprost od navijača zbog poraza i ispadanja u niži rang.

Njeova gesta oštro je kritikovana na društvenim mrežama: "Sramota!", napisao je jedan španski novinar, a jednako kritičan bio je i Pedro Martinez, trener Manrese, momčadi koja se plasirala u doigravanje ACB košarkaške lige u Španiji.

"Ne bi se trebao ispričavati ako izgubiš, a bio si dobar profesionalac. Pogotovo kada vas na to tjera onaj koji donosi odluke. Istina je da neko ko ne zna kako to učiniti ne bi trebao donositi odluke", napisao je Martinez na Twitteru.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Navijači i igrači Burgosa bili su utučeni, ali jednsotavno, sve je to dio sporta, nekada čovjek mora i da izgubi. U svakom slučaju, Burgos nakon pet sezona seli u 2. ligu Španije, ali pokušaće što prije da se vrati u društvo najboljih timova u zemlji.

[twitter]https://twitter.com/BasketNews_com/status/1525846367863717897[/twitter]

Top Komentari

stranputica
Ne nije upravu. Da li svoju ženu i djecu tjera da kleče kad nešto pogrešno urade? Zašto nije stao pred dvoranu i postavio obraz da mu svako ko prođe opali šamarčinu? Pod njegovim managementom je klub ispao. Zašto nije složio bolju ekipu, zašto nije obezbijedio više novca...ovako mogu do sutra. Ta patologija managementa je nevjerovatna. Uvijek je kriv neko drugi....****ica, nema muda izaći pred ljude i reći, JA SAM KRIV, ODGOVORNOST JE MOJA.....a u svlačionici napraviti dar-mar i reći svako ono što misli u facu. Tako rade odgovorni ljudi, vođe koje radnici i ostali cijene.
0 2
Slana_carsija
Nisu igrali besplatno. Ovo im je posao, zakoni su plaćeni, više nego odlično. Dati 33 poena je sramotno. I neka ih je tjerao da kleknu. Ovako treba i našim zvijezdama. Čovjek zna da u drugoj ligi nema navijača, sponzora, tv prava, odnosno zarade, kao u ACB. A sve njih igrače zaboli i za klubom i gradom. Idu dalje da uzmu pare
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi