Byombova blokada za pobjedu Orlanda, Bogdanović sjajan u porazu Indiane

Dramatična završnica u Miamiju pripala ekipi Magica

Byombova blokada za pobjedu Orlanda, Bogdanović sjajan u porazu Indiane

Orlando Magic je nakon neizvjesne završnice uspio slaviti pobjedu na gostovanju kod Miami Heata rezultatom 111:109.

Prvo poluvijeme susreta u Miamiju je pripalo domaćima. Međutim, iako je Heat imao solidnu zalihu većim dijelom prvog poluvremena Orlando uspijeva drastično smanjiti deficit do odlaska na odmor (60:59).

Nakon rezultatske klackalice na otvaranju treće četvrtine Orlando preuzima vodstvo, a gosti u četvrtoj dionici stižu i do +14.

Ipak, nešto manje od tri minute do kraja susreta domaći stižu do izjednačenja (109:109) nakon poena Richardsona.

Jonathon Simmons minutu i pol prije kraja zakucava za novu prednost Orlanda (111:109) i, ispostavit će se, konačni rezultat utakmice.

Ipak, za pobjedu gostiju odlučujući su bili potezi Bismacka Byomboa koji 1.8 sekundi prije kraja blokira pokušaj Tylera Johansona i sprječava novo izjednačenje Miamija. Treba istaći da su sudije prvo dosudile silaznu putanju i priznale poene Johansona, ali je pregledanjem snimka utvrđeno da je Byombova blokada bila regularna.

Pokušao je Miami sekundu prije kraja ubacivanjem iz auta doći do prilike za novo izjednačenje, ali je ponovo Byombo bio odličan i presjekao Winslowov pas i potvrdio pobjedu Orlanda.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Mario Hezonja sa 20 poena, dok su Simmons i Augustin dodali po 16.

Kod Miamija je 20 poena postigao Richardson, 19 je dodao Whiteside, a 18 Adebayo.


Nešto ranije su Washington Wizardsi u gostima bez većih problema savladali Indiana Pacerse rezultatom 111:102. Treba istaći da su Pacersi bili bez Oladipa koji je propustio susret zbog prehlade.

Wizardsi su vodili gotovo cijelim tokom susreta, osim perioda početkom druge četvrtine kada su Pacersi uspjeli u nekoliko navrata doći do pola koša prednosti.

Ipak, gosti već sredinom druge dionice stižu do +16 i do kraja susreta uspijevaju čuvati uglavnom dvocifrenu prednost.

Wizardse je predvodio Bradley Beal koji je ubacio 21 poen. Oubre Jr. je dodao 15, a Porter Jr. 13 poena.

Pacersima nije pomogla ni odlična partija najefikasnijeg pojedinca susreta Bojana Bogdanovića koji je ubacio 29 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi