Caja Laboral kroz pakao "Miribille" do polufinala

Teletović standardan u pobjedi Caje Laboral

Caja Laboral kroz pakao "Miribille" do polufinala

Caja Laboral je u polufinalu play-offa Endesa lige u Španiji. Tim Mirze Teletovića je danas u triler završnici došao do druge pobjede nad Bilbaom (88:90), te se tako nakon 2:0 u seriji plasirao u polufinale gdje čekaju boljeg iz serije koju igraju Real u Civic Banking.  

Utakmica u Bilbau bila je do kraja neizvjesna i Caja je do pobjede stigla tek nakon produžetaka. Nakon 40 minuta bilo je 81:81, da bi u dodatnih 5 minuta "Laboralisti" bili bolji za dva poena (7:9).

 

Prigioni je bio taj koji je svojim koševima odlučio pobjednika u paklu "Mirribele". On je postigao 13 poena, koliko i Bjelica, dok je naš reprezentativac Mirza Teletović dodao 12 poena i 4 skoka. Najefikasniji u timu Caje Laborala bio je San Emeterio sa 17 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Kod poraženog domaćeg sastava istakao se Jackson sa 20 poena, dok je 13 dodao Marko Banić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.