Čampara s Realom ostao bez finala, Mega sa Parizom za trofej

Juniorska Euroliga

Čampara s Realom ostao bez finala, Mega sa Parizom za trofej

M. Šljivak

Juniori madridskog Reala nisu uspjeli da se plasiraju u finale Eurolige. Iako je madridski tim danas pobijedio Žalgiris 63:49, u veliko finaće će ekipa srbijanske Mege.

Mladi Kraljevi su danas dominirali protiv litvanskog predstavnika. Imali su vodstvo od prve do posljednje minute i na kraju su slavili visoku pobjedu.

Ipak, poraz od Mege u prvom kolu ih je koštao i oni neće igrati u sutrašnjem finalu.

Bh. košarkaš Sani Čampara u ovom meču je ubacio 15 poena, a efikasniji od njega je bio samo crnogorski košarkaš Dino Radončić sa 25 poena.

Rokas Jokubaitis je kod Žalgirisa ubacio 15 poena.

Mega je do treće pobjede stigla protiv domaćina Fenerbahčea. Tim Vlade Vukoičića je slavio rezultatom 77:74 i zasluženo ide u finale s tri pobjede protiv velikih imena evropske košarke.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Prvi finalista turnira je CFFB Paris. Ovaj tim je u grupi A zabilježio sve tri pobjede i sutra će se za naslov boriti protiv Mege.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi