Carlbe Earvin Lee: Bit ćemo tim kojeg će biti jako teško pobijediti

Bivši košarkaš Proma najveće je pojačanje u Zrinjskom

Carlbe Earvin Lee: Bit ćemo tim kojeg će biti jako teško pobijediti

Carlbe Lee Earvin pojačanje je i to najveće u redovima HKK Zrinjski za ovu sezonu.

Ovaj sjajni američki košarkaš u prošloj sezoni nastupao je za KK Promo iz Donjeg Vakufa i u sezoni koja je prekinuta zbog pandemije svima pokazao o kakvom se košarkašu radi. Od ove sezone branit će boje Zrinjskog a trener Neven Nikolić kaže da je Carlbe ili 'C' kako ga već zovu u Mostaru sjajan momak i veliki radnik.

Carlbe je za SportSport.ba govorio o prvim dojmovima o gradu, o ekipi...

"Pa evo, moram reći da je grad uistinu predivan. Iskreno, oduševljen sam prijemom suigrača, trenerom, za sada je sve u najboljem redu. Grad me doista oduševio a mogu reći za ovo kratko vrijeme tu da smo već postali kao obitelj, momci su zaista vrhunski" - kaže ovaj sjajni Amerikanac za SportSport.ba.

Carlbe, sjećaš se ove dvorane, prošle sezone si ovdje skoro sam uništio Zrinjski?

"Da, dobro se sjećam te sjajne utakmice kao i toga da sam isprašio ove momke. No sjećam se da su i oni u drugom dijelu sezone došli kod nas i vratili nam sve s kamatama. Znam da ovi momci mogu igrati sjajnu obranu i sjajnu košarku. Mislim da sam došao u tim koji može pobjeđivati i u kojem mogu napredovati u karijeri".

Ekipa je jako mlada, što možemo očekivati od tebe i ovih mladih momaka u nadolazećoj sezoni?

"Znam da ćemo igrati sjajnu obranu i da ćemo mnogo trčati jer je to košarka na kojoj inzistira naš trener. Mislim da će nas biti vrlo teško pobijediti"

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Trener Nikolić je čvrst, zahtjevan trener?

"Da, tako je a to je ono što upravo treba i meni i ovom timu da postanemo tim koji će biti pobjednički" - kazao je Earvin za SportSport.ba.

Top Komentari

Realist
Sretno C
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije