Čarobnjaci poniženi u Salt Lake Cityju, lagana pobjeda Dallasa

Utah razbila Washington

Čarobnjaci poniženi u Salt Lake Cityju, lagana pobjeda Dallasa

Dallas Mavericksi su na svom parketu stigli do sigurne pobjede nad Denver Nuggetsima rezultatom 122:105.

Dallas je nakon izuzetno lošeg starta sezone uspio u zadnjih pet susreta upisati tri pobjede, a u utakmici protiv Denvera su domaći bili bolji protivnik od samog starta.

Već u prvoj četvrtini Dallas dolazi do prednosti od 21 poena, a kada je ona u drugom periodu narasla na plus 25 moglo se naslutiti da će domaći upisati pobjedu.

Uprkos pokušajima da se u drugom poluvremenu vrate u susret, Nuggetsi nisu mogli više od nekoliko solidnih serija, pa su Mavericksi slavili sigurnu pobjedu.

Domaće je predvodio Harrison Barnes sa double-double učinkom od 22 poena i 10 skokova, dok je odličnu partiju pružio i rookie Dennis Smith Jr. koji je postigao 20 peona.
Kod Denvera su se istakli Will Barton (23 poena), Jamal Murray (22 poena) i Garry Harris (21 poen).

Najbolji igrač Washington Wizardsa John Wall je van stroja zbog povrede, ali za poraz koji je njegova ekipa upisala protiv Utah Jazza je teško pronaći opravdanje.

Utah je na svom parketu savladala Wizardse sa čak 47 poena razlike, rezultatom 116:69.

Rezultatski neizvjesno je bilo samo do finiša prve dionice, a kako je susret dalje tekao govori sam rezultat.

Warriorsi su zaista igrali užasno, što je ekipa Utah Jazza znala kazniti.

Do ubjedljivog trijumfa Jazzere su predvodili Alec Burks sa 27 i rookie Donovan Mitchell sa 21 poenom, dok se u ekipi Warriorsa "istakao" Otto Porter Jr. sa 14 ubačenih poena. Zakazao je i inače odlični Bradley Beal koji je uz loš procenat šuta ubacio 11 poena.

Neizvjestan susret su odigrali San Antonio Spursi i Detroit Pistonsi. Iako ni jedna ekipa tokom utakmice nije uspjela ostvariti značajniju prednost, na kraju je Aldridge preuzeo odgovornost i s nekoliko važnih koševa odveo Spurse do trijumfa rezultatom 96:93.

LaMarcus Aldridge je bio i najefikasniji u ekipi Spursa sa 17 poena, dok 15 dodao Pau Gasol.
Kod Pistonsa se istakao Reggie Jackson koji je ubacio 27 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi