Medvjedi nastavili s krizom, George s 36 poena vodio Oklahomu do slavlja nad Vukovima

Miami do teške pobjede nad Hornetsima

Medvjedi nastavili s krizom, George s 36 poena vodio Oklahomu do slavlja nad Vukovima

E. Ganibegović

Košarkaši San Antonio Spursa su stigli do rutinske pobjede nad Memphis Grizzliesima rezultatom 79:95.

Medvjedi nisu uspjeli da dođu do pozitivnog rezultata nad ekipom Grega Popovicha te su tako nastavili svoju crnu seriju bez pobjeda.

Od samog početka utakmice gosti su igrali odlično pa su poslije 12 minuta susreta imali šest poena prednosti. U drugoj četvrtini su nastavili s boljom košarkaškom predstavom te su nakon dvije dionice imali devet poena prednost, 38:47.

Drugi dio meča nije donio ništa novo pa su Spursi održavali svoje vodstvo, dok su domaćni pokušavali da se vrate u meč, međutim nisu uspjeli u svojim namjerama.

U zadnjih 12 minuta gosti su rutinski odradili posao i stigli do nove pobjede u sezoni.

LaMarcus Aldridge je odigrao dobru utakmicu i postigao je 22 poena, dok je za Medvjede Marc Gasol broja do 16.

Do nove pobjede je došla i Oklahoma, koja je bila bolja od Minnesote Timberwolvesa rezultatom 111:107.

Prve tri četvrtine su domaćini odigrali sjajno, međutim u posljednjoj dionici se gosti bude pa je Oklahoma mogla lako da ovu utakmicu izgubi. Ali, na kraju su imali više koncentracije te su slavili.

Paul Goerge je bio briljantan s 36 poena, a Andrew Wiggins je kod Vukova postigao 23 poena.

Neizvjesna borba se vodila između Miami Heata i Charlotte Hornetsa. Međutim, Heat je uspio slaviti rezultatom 105:100 te stići do svoje 11 pobjede u sezoni.

U redovima Miamija Josh Richardson je odradio dobar posao i bio je najefikasniji u svojoj ekipi s 27 poena, a kod gostiju je Marvin Williams pokazao najviše na parketu te je postigao 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi