Cavaliersi i Spursi nastavili sa sjajnim partijama

NBA, subota

Cavaliersi i Spursi nastavili sa sjajnim partijama

Košarkaši Cleveland Cavaliersa slavili su pobjedu u sinoćnjem meču NBA lige protiv Boston Celticsa rezultatom 120:103.

Gosti su sjajno ušli u meč i tokom prve dionice su maksimalno dominirali pa su na kratki odmor otišli sa prednošću 35:22. Ipak, Cavaliersi su se veoma brzo pribrali i sve što se dešavalo do kraja meča pripalo je njima.

Prvo su do kraja prvog poluvremena uspjeli smanjiti prednost gostiju, da bi u nastavku meča rezultat potpuno okrenuli u svoju korist. Do pobjede ih je vodio LeBron James sa 28 poena i 11 skokova. S druge strane Thomas je ubacio 27 koševa.

Ekipa San Antonio Spursa savladala je na domaćem parketu Sacramento Kingse sa 104:94. Dobro su domaći ušli u meč i prvu četvrtinu su riješili u svoju korist sa 29:22. Ipak, da sve ne bude tako jednostavno za njih pobrinuo se Cousins koji je do poluvremena uspio smanjiti zaostatak.

Ipak, Spursi su u trećoj dionici napravili prednost od 16 razlike i za goste povratka više nije bilo. Najefikasniji na meču bio je Cousins sa 31 poenom, dok je Leonard za domaće ubacio 25. 

Od ostalih rezultata Utah Jazz slavila je u gostim kod Pelicansa sa 106:94, Knicksi kući protiv Pistonsa 102:89, Pacersi kod Wizardsa 100:99, Timberwolvesi protiv Netsa 132:118, Bullsi protiv Rocketsa 108:100 i Hawksi u gostima protiv Clippersa 107:97.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi