Porzingis odveo Knickse do pobjede nad Atlantom

Ni raspoloženi Schroder i Ilyasova nisu pomogli Hawksima

Porzingis odveo Knickse do pobjede nad Atlantom

Atlanta Hawksi su gostovali u Madison Square Gardenu gdje su odmjerili snage sa New York Knicksima, a iako su se gosti dobro držali do samog kraja, Porzingis i društvo su slavili pobjedu rezultatom 111:107.

Hawksi i Knicski su večeras igrali u serijama. Nakon boljeg starta susreta Hawksa, domaći preuzimaju prednost u finišu prve četvrtine, a odlično igraju sve do samog kraja druge, kada se ponovo bude Hawksi.

Atlanta je tako preuzela vodstvo i na odmor otišla uz, koliku-toliku, prednost (51:52).

Uspijevali su Hawksi nekako održavati blagu prednost i u trećoj četvrtini, ali onda u zadnjem periodu serija Knicka, i domaći dolaze do prve dvocifrene prednosti na susretu.

Sami finiš utakmice je donio pokušaj Atlante da se ponovo vrati u susret, ali su slobodna bacanja Porzingisa 3 sekunde prije kraja bila dovoljna da Knicksi potvrde trijumf.

U ekipi New Yorka je još jednu sjajnu partiju pružio Kristaps Porzingis koji je ubacio 30 poena. McDermott je dodao 23, dok je Jarret Jack ubacio 19 poena.
Kada je u pitanju Atlanta najraspoloženiji su bili Dennis Schroder sa 21 poenom i Ersan Ilyasova sa 20.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi