Cavsi pred eliminacijom
Lebron James u akciji

NBA doigravanje

Cavsi pred eliminacijom

Malo ko je očekivao ovakav raspet u finalu Istoka. Daleko od toga da je Orlando slaba ekipa, ali da nakon četiri meča protiv Clevelanda vodi sa 3:1 je zaista veliko iznenađenje.

Cavsi, koji su najbolji tim ligaškog dijela sezone i koji su u prva dva kola doigravanja imali omjer 8-0 sada se nalaze u teškoj, gotovo bezizlaznoj situaciji.

Imao je Cleveland vodstvo 98:97, ali je četiri sekunde prije kraj Lewis pogodio trojku za 100:98 da bi Pietrus u zadnjoj sekundi faulirao Jamesa koji je sa linije slobodnih bacanja donio produžetak.

Domaći su u dodatnih pet minuta imali stalnu prednost, a leteći James, koji je izborio produžetak nije imao sreće prilikom šuta za tri poena pa je na kraju na semaforu stajalo 116:114.

James je susret završio sa 44 poena, 12 skokoka i 7 asistencija. Williams je dodao 18, a West 17. U pobjedničkom sastavu najbolji je bio Howard sa 27 ubačaja i 14 skokova, Alston je postigao 26, a Pietrus i Lewis po 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.