Cedevita bolja od Budućnosti u Podgorici

Cedevita bolja od Budućnosti u Podgorici

Midhat Šljivak

Glavni favorit nove sezone ABA lige Cedevita, pobjedom je krenula u novu sezonu. Tim Božidara Maljkovića savladao je kao gost u Podgorci ekipu Budućnosti 78:74.

 

Cedevita je odlično otvorila susret. Vodili su sve vrijeme sa solidnom razlikom, ali Budućnost nije gostima dozvolila da se odlijepe na veću razliku već u prvoj dionici, pa je ovaj dio okončan sa minimalnom prednošću Cedevite 18:17. 

 

I u drugoj dionici Cedevita je igrala bolje. Drugu četvrtinu su dobili sa 23:17, te se na odmor otišlo vodstvom hrvatskog tima 42:35. 

 

Početkom treće četvrtine Cedevita je imala i 11 razlike, no sjajnom igrom u nastavku ovog dijela igre Budućnost se u potpunosti vratila u meč. te se u posljednjih deset minuta susreta ušlo sa neriješenim rezultatom 56:56.

 

Povela je Budućnost u posljednjoj četvrtini, ali Cedevita novom serijom od 9:0 ponovo odlazi na solidnu prednost, koju su sačuvali do samog kraja.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Mickael Gelabale je predvodio Cedevitu sa 18 poena u ovom susretu, dok je kod domaćih Bost ubacio 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.