Cedevita konačno slavila
Foto: aba-liga.com

ABA liga, treće kolo

Cedevita konačno slavila

Košarkaši Cedevite ostvarili su prvu pobjedu u ABA ligi u ovoj sezoni.

Ekipa iz Zagreba je na startu poražena od Budućnosti i Crvene zvezde, ali je večeras u 'Domu Sportova' u okviru trećeg kola savladala MZT Skoplje sa 82:61 (38:32).

Domaćin je bio prilično raspoložen u uvodnoj četvrtini i u prvih 10 minuta upisao je 25 poena, te stekao sedam poena prednosti.

Druga četvrtina pondila je nešto bolju odbranu na obje strane, a ovaj period igre pripao je gostima rezultatom 14:13.

I u drugom poluvremenu Cedevita je bila bolji tim, pa je tako došla do ubjedljivog trijumfa.

Cedevitu je do pobjede predvodio Miro Bilan sa 21 poenom. Bh. reprezentativac Džanan Musa nije nastupio u današnjem meču.

Kod gostiju bolji od ostalih bio je Charlon Kloof sa 16 koševa, 7 skokova i 6 asistencija.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Od 17 časova na programu je bio i duel Krke i FMP-a. Više uspjeha imao je tim iz Železnika, koji je kao gost slavio rezultatom 70:61.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije