Cedevita Olimpija savladala Igokeu  u Ljubljani
FOTO: Cedevita Olimpija/Tine Ružić

Sigurna pobjeda domaćih košarkaša

Cedevita Olimpija savladala Igokeu u Ljubljani

E. Dindić

U prvoj utakmici Play offa ABA lige ekipa Cedevita Olimpije na svom terenu dočekala je Igokeu iz Aleksandrovca. Na kraju domaći su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 93:79. 

U prvih 10 minuta vidjeli smo dosta koševa pa je rezultat glasio 29:26. I u drugom periodu bolja igra Cedevita Olimpije koja i ovo rješava sa 25:21. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 54:47 u korist domaćeg sastava. Treći period igra se koš za koš, pa domaći sastav i ovaj period dobiva rezultatom 19:18. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 73:65.

Domaći košarkaši posljednji period igraju rutinski te na kraju slave pobjedu rezultatom 93:79.

Kod pobjednika Jacob Pullen postigao je 21 poen, Zoran Dragić 18, a Yogi Ferrell dodao je 17. Bolji od ostalih u redovima Igokee bili su Dalibor Ilić sa 19 i dvojac James Robinson i Deshawn Stephens koji su postigli po 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi