Cedevita Olimpija ostala bez jednog od najboljih košarkaša
Foto - ABA

Codi Miller-McIntyre otišao iz kluba

Cedevita Olimpija ostala bez jednog od najboljih košarkaša

M. Šljivak

Codi Miller-McIntyre neće nositi dres Cedevita Olimpije u narednoj sezoni.

Sjajni 26-godišnji bek nakon samo jedne sezone napušta klub, a to je potvrdio sportski direktor kluba iz Ljubljane Sani Bećirović.

"Codijev ugovor je istekao po završetku sezone. Znamo da želi korak naprijed u karijeri i da želi igrati na većem nivou. Vjerujem da ćemo ga gledati u Euroligi naredne sezone ili u nekom od timova koji će se boriti za trofej u EuroCupu. Imao je sjajnu sezonu i želimo mu sve najbolje", rekao je Bećirović.

Codi Miller-McIntyre je odigrao zaista odličnu sezonu u ABA ligi. Prosječno je ubacivao 14 poena, te je imao pet asistencija i četiri skoka u 36 utakmica ABA lige i EuroCupa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ranije je ovaj košarkaš još igrao za Zenit i Parmu, a imao je i NBA ugovor s Dallas Mavericksima, no igrao je za filijalu Texas Legends.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije