Cedevita Olimpija pobjednik 15. memorijalnog turnira Mirza Delibašić

Pobjeda nad Budućnosti

Cedevita Olimpija pobjednik 15. memorijalnog turnira Mirza Delibašić

A. Čaušević, foto: S. Bošković

Košarkaši Cedevita Olimpije osvojili su 15. memorijalni turnir Mirza Delibašić poslije pobjede nad Budućnost Volijem 79:70.

Pobjednik susreta igranog u maloj dvorani KSC Skenderija odlučen je već u prvoj četvrtini kada je Cedevita Olimpija bila na ogromnih +17 (33:16).

Ekipa iz Podgorice je uzvratila u drugom periodu (14:10), međutim novoformirani tim iz Ljubljane je sve riješio dobrom igrom u trećoj četvrtini (27:10).

Budućnost je bila poprilično ubjedljiva u posljednjoj četvrtini (21:9), a kasno buđenje je bilo dovoljno samo da se spriječi ubjedljiv poraz.

Miler-Mcintyre je sa 20 poena vodio Cedevita Olimpiju do pobjede, dok je bivši bh. reprezentativac Stipanović dodao 15 poena.

Kod poraženi izdvojio se učinka Bamfortha sa 21 poenom te Cobbsa sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi