Cedevita Olimpija predstavila trenera i prvo pojačanje
Cedevita Olimpija dobila novog trenera

Zanimljiv odabir

Cedevita Olimpija predstavila trenera i prvo pojačanje

E. Dindić

U Ljubljani je danas i formalno potvrđeno spajanje košarkaških klubova Cedevite i Olimpije. 

Novi trener ovog kluba postaće Slaven Rimac, a prvi predsjednik biće Tomaž Berločnik dosadašnji predsjednik Olimpije. Za generalnog direktora kluba izabran je Davor Užbinac, dok je sportski direktor Sani Bečirović.

"Zadovoljan sam i ponosan što su obje skupštine potvrdile naše spajanje i što je sve proteklo u prijateljskom, optimističnom i pozitivnom tonu. Sve što smo zamisli se ostvarilo", rekao je Tedeschi.

Kao prvo pojačanje angažovan je dojučerašnji košarkaš Cedevite Edo Murić. Cedevita Olimpija će ove sezone igrati u EuroCupu a ždrijeb za ovu sezonu održaće se u petak.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi