Cedevita - Olimpija preokretom protiv Promitheasa osigurala TOP 16 fazu Eurocupa
I Ljubljančani su osigurali plasman u TOP 16 Eurocupa

Ljubljančani odlični u drugom poluvremenu

Cedevita - Olimpija preokretom protiv Promitheasa osigurala TOP 16 fazu Eurocupa

Košarkaši Cedevita - Olimpije u odgođenoj su utakmici 5. kola Eurocupa slavili protiv Promitheasa 77:73. 

Ljubljančani su ovim trijumfom postigli veliki uspjeh jer su se plasirali u iduću TOP 16 fazu drugog po jačini europskog klupskg natjecanja. 

Nije sve krenulo kako treba za domaći tim u ovoj utakmici. Grčki tim odlično je ušao u ovaj susret i iznenadio Ljubljančane s dobrim šutom za 3 poena pa je Promitehas u jednom trenutku imao i 15 koševa razlike. Na poluvrijeme je grčki tim odnio 9 poena prednosti i Cedevitu je čekao težak izazov u nastavku. Ipak, zaigrali su domaći košarkaši u 2. poluvremenu onako kako se od njih i očekuje pa su fantastičnom 3/4 košarkaši slovenskog tima stigli i prestigli razliku koju su imali Grci te u posljednjih 10 minuta ušli s 4 poena prednosti. Nakon čvrste i tvrde igre u završnici gdje je Promitheas imao svojih šansi za preokret domaći su očuvali prednost i ipak došli do trijumfa koji ih je odveo u drugi krug natjecanja.

Kendrick Perry s 24 poena bio je najbolji u redovima pobjedničkog tima a Blažič je dodao 18. Agbelese sa 17 te Miller sa 16 poena bili su najefikasniji kod Promitheasa dok je sjajni Mantzaris ostvario triple double učinak s 12 poena te s po 10 skokova i asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi