Igokea nakon produžetka poražena u Stožicama
Igokea se potpuno raspala u produžetku utakmice u Ljubljani (Foto: KK Cedevita-Olimpija)

Cedevita - Olimpija bolja od bh. prvaka

Igokea nakon produžetka poražena u Stožicama

Košarkaši Cedevita-Olimpije slavili su večeras u utakmici 8. kola ABA lige protiv Igokee 103:92. 

Odličnu utakmicu odigrao je bh. prvak večeras u ljubljanskoj dvorani Stožice.

Barem kada govorimo o 'regularnih' 40 minuta. Igokea je bila potpuno ravnopravan suparnik renomiranom protivniku i nijednom se u utakmici domaći tim nije uspio odvojiti na značajniju razliku koja bi im omogućila mirniju završnicu. Umjesto svega toga gledali smo pravu dramu u završnici ove utakmice. Slovenci su imali prednost u zadnjim trenutcima ali Igokea se nije dala te strpljivom i upornom košarkom koja je kulminirala sjajnom trojkom Wallera 3 sekunde prije kraja izborila produžetak. Nažalost po Igose, neizvjesnost se nije nastavila u dodatnih 5 minuta. 

Tamo je domaći tim vrlo brzo napravio veliku seriju od 13:0 i zaključio priču, a u bh. prvaku mogu žaliti što sjajna igra tijekom 40 minuta nije naplaćena pobjedom jer je Igokea realno mogla doći do vrijednih bodova. Perry s 27 poena i Blažič s 22 bili su najzaslužniji za pobjedu domaćina, a Waller sa 17, te Atić s 11 bili su najefikasniji kod Igokee kod koje su još četiri košarkaša postigla po 10 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti