Cedevita - Olimpija razbila Jouventud

Pirova pobjeda Ljubljančana

Cedevita - Olimpija razbila Jouventud

Cedevita Olimpija večeras je u posljednjem kolu prve faze Eurocupa na svom parketu razbila španjolski Jouventud iz Badalone rezultatom 103:81.

U rezultatski nebitnom susretu jer je Jouventud prošao dalje a Cedevita Olimpija zahvaljujući lošem startu sezone ispala iz dalnjeg natjecanja, gledatelji u Stožicama mogli su vidjeti možda i najbolje ovosezonsko izdanje svog tima. 

Gosti iz Badalone bili su dostojni protivnici samo u prvom periodu kojeg su dobili 21:19. Od tog trenutka domaći tim je ubacio u brzinu više i lomio svog protivnika do konačnih +22 u napadački vrhunskoj partiji u kojoj su se u strijelce upisali svi igrači ljubljanskog tima osim Zagorca koji nije niti igrao. 

Slovenci Jaka Blažič i Edo Murić s 18 odnosno 16 poena predvodili su sjajni napad domaćeg tima, dok je Simonović dodao 14. Još jedan Slovenac, Prepelič ubacio je 14 koševa za goste koliko je dodao i Bufford a 13 je ubacio Dimitrijević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi