Zvezda izgubila u Ljubljani

ABA liga

Zvezda izgubila u Ljubljani

M. Šljivak

Košarkaši Cedevita Olimpije pobijedili su Crvenu zvezdu rezultatom 75:64 u 9. kolu ABA lige.


Zvezda je bolje ušla u meč. Imali su na otvaranju meča i plus osam, vodili su gotovo cijelim tokom prve dionice, ali domaći sastav im nije dopustio da se previše odvoje i nakon deset minuta igre bilo je plus dva u korist gostiju iz Beograda, 14:16.

Zatim je uslijedio sjajan period igre Cedevita Olimpije. Došli su na čak 12 razlike tokom druge četvrtine, no nakon uspona u igri uslijedio je i pad.

Gosti su do kraja prve dionice napravili seriju od 9:0 i na odmor su otišli sa ipak pristojnim minusom od tri poena, 35:32.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ipak, u nastavku meča domaći sastav potpuno kontroliše utakmicu. Nisu dopustili Zvezdi da se vrati u meč, sigurno su čuvali prednost i na kraju su došli do pobjede.

Ryan Boatright je predvodio Cedevitu sa 17 poena, jedan manje je ubacio Simonović, dok je kod Zvezde Lorenzo Brown ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi