Cedevita opet sve šokirala, igrao i Musa

Hrvatski klub slavio u Milanu

Cedevita opet sve šokirala, igrao i Musa

Edmir Škorić

Cedevita je upisala drugu uzastopnu pobjedu u Euroligi.

Cedevita je u trećem kolu šokirala Anadolu Efes na gostovanju, a niko nije očekivao nešto slično da se ponovi i u Milanu.

Niko osim možda samih igrača Cedevite, koji su uspjeli da ostvare veliku pobjedu, rezultatom 77:66. 

Gosti iz Zagreba imali su 10 poena prednosti nakon prve dionice (21:11), ali je Milano uspio da preokrene do posljednje dionice. No, ponovo je zaigrao hrvatski tim i na kraju stigao do sigurne pobjede.

Kod gostiju je minutu i 13 sekundi odigrao naš mladi i potencijalni košarkaš Džanan Musa, ali za to vrijeme nije uspio ništa da uradi i da se upiše dodatno u statistiku. Bilan je sa 16 poena bio najbolji kod Cedevite, dok je James White ubacio 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Gentile je u sastavu Milana ubacio 19 poena, a Lafayette 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti