Cedevita pobijedila Škrljevo, Musa ubacio tri, Stipanović devet poena

Hrvatski telekom Premijer liga

Cedevita pobijedila Škrljevo, Musa ubacio tri, Stipanović devet poena

Košarkaši Cedevite porazili su večeras ekipu Škrljeva sa 88:72 na gostovanju u okviru Hrvatski telekom Premijer lige Hrvatske.

Cedevita je puno bolje otvorila utakmicu i nakon prve dionice imala je vodstvo od šest poena razlike (24:18), a u drugoj četvrtini ta prednost je povećana jer je Cedevita ovaj period dobila sa 18:10.

Domaćinu je bilo jako teško da u drugom poluvremenu stigne prednost daleko moćnije Cedevite, a na kraju su gosti susret mirno priveli kraju i slavili sa konačnih 88:72.

Cedevitu je do trijumfa vodio Ivan Ramljak sa 14 poena, dok je poen manje ubacio Bajo Darko. Kod domaće ekipe Davor Konjević je postigao 20 poena, a Marko Šarac 12. Bh. reprezentativci Džanan Musa i Andrija Stipanović odigrali su skromne utakmice. Musa je ubacio samo tri poena, a Andrija devet. Obojica su uspjela uhvatiti po tri skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi