Cedevita savladala Budućnost, Nurkić nije igrao

Cedevita slomila otpor Budućnosti u posljednoj četvrtini

Cedevita savladala Budućnost, Nurkić nije igrao

Prvi susret današnjeg programa ABA lige odigrali su Cedevita našeg Ace Petrovića i Budućnost, slavila je domaća ekipa, 84:75.

Susret je bolje otvorila Cedevita i imala prednost tokom cijele prve četvrtine, a nakon deset minuta igre Acini izabranici su imali četiri poena viška. U nastavku preokret ekipe iz Podgorice, a Budućnost je trojkom Nikole Ivanovića na odmor otišla sa prednošću, 40:37. 

 

Zadržali su gosti iz Podgorice prednost i u trećoj četvrtini i u posljednjih deset minuta ušli sa četiri poena viška. Cedevita je posljednju četvrtinu otvorila mnogo bolje, napravila seriju, 16:3 i došla do plus devet. Cedevita je do kraja zadržala prednost bez problema i slavila, 84:75.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u redovima Cedevite bio je Bracey Wright sa 24 postignuta poena, dok je Šuput dodao 22. Jusuf Nurkić nije igrao u ovom susretu. Kod gostiju 23 poena postigao je Lee.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.