Cedevita uprkos porazu slavi plasman u TOP 16

Veliki uspjeh za Musu i Gordića

Cedevita uprkos porazu slavi plasman u TOP 16

Košarkaši Cedevite su večeras osigurali plasman u TOP 16 fazu Eurolige i tako napravili historijski uspjeh.

Zagrepčani su slavili uprkos domaćem porazu od Milana, koji je trijumfovao rezultatom 85:82. Cedeviti je u ovom duelu odgovarao poraz sa manje od osam razlike, a dugo se činilo da neće uspjeti u tome. Gosti iz Italije su većim dijelom utakmice kontrolisali meč, ali su domaći košarkaši u finišu uspjeli doći do cilja.

U sastavu domaćih našla su se dva bh. košarkaša. Nemanja Gordić je na terenu proveo 18 minuta ali se nije upisivao u strijelce, dok Džanan Musa nije ulazio u igru.

Bayern je na svom parketu doživio ubjedljiv poraz od Real Madrida rezultatom 85:67. U ekipi bavarskog kluba našao se i Alex Renfroe, koji je za 25 minuta na terenu postigao četiri poena. Najefikasniji igrači utakmice bili su K.C. Rivers iz Bayerna i Gustavo Ayon iz Real Madrida sa po 22 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

CSKA je u Moskvi u potpunosti opravdala ulogu favorita i pregazila Darussafaku rezultatom 94:66. Moskovljane su do pobjede vodili De Colo i Fridzon sa 14, odnosno 13 ubačenih poena, dok je na drugoj strani Redding postigao 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije