Čelik bez problema pobijedio Mladi Krajišnik

Liga 11 za košarkašice, 20.kolo

Čelik bez problema pobijedio Mladi Krajišnik

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u dvorani na Bilmišću u Zenici u okviru 20. kola Lige 11 za košarkašice dočekale sastav Mladog Krajišnika. 

Nekada su utakmice ovih timova bile veoma neizvjesne, ali je posljednjih godina Čelik u vrhu bh. košarke dok je s druge strane Mladi Krajišnik u zlatnoj sredini bez nekih visokih ambicija.

Večeras su Zeničanke pokazale da su kvalitetnije od gošći iz Banja Luke, te su na kraju upisale 16 pobjedu u sezoni uz dva poraza, dok je Mladi Krajišnik ubilježio 13 poraz, uz šest ostvarenih pobjeda. Konačni rezultat glasio je 78:53 za domaće košarkašice.

Kako će se utakmica odvijati najbolje je pokazala prva četvrtina, koju su domaće košarkašice odigrala sjajno, te je riješili u svoju korist rezultatom 26:11. U drugoj četvrtini, gošće su odigrale malo bolju odbranu, ali to nije zaustavilo Zeničanke da još povećaju svoju prednost, na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 41:24 za Čelik.

Najbolji dio utakmice Mladi Krajišnik je odigrao u trećem periodu, kada su bile veoma dobre u odbrani i napadu, na kraju treće četvrtine bilo je 55:41 za Zeničanke, čiji trener nije bio zadovoljan igrom u trećem periodu svojih igračica, pa im je očitao malu lekciju nakon završetka četvrtine. To se pokazalo kao ispravan potez, jer su Zeničanke u posljednjih 10. minuta utakmice odigrale ponovo dobro u odbrani i efikasno u napadu. Na kraju je bilo 78:53 (26:11, 15:13, 14:17, 23:12) za KŽK Čelik.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u ovoj utakmici, u redovima pobjedničke ekipe ponovo je sjajna bila  Iriškić s 23 poena, tri skoka i osam asistencija, odlične su bile i Heljić sa 17 poena i 12 skokova, Kovačević s 14 poena i 11 skokova, te Ćorović sa 16 poena i četiri asistencije. U redovima Mladog Krajišnika jedine raspoložene za igru bile su Milaković s 14 poena i 12 skokova, te Zubac s 10 poena i pet skokova.

Čelika će večerašnja pobjeda zadržati u vrhu tabele, zajedno sa Play Offom i ekipom Budućnosti, dok je Mladi Krajišnik ostao u sredini tabele.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi