Čelik na pogon Kovačević i Ćorović slavio u Mejdanu
Zeničanke bez većih problema slavile u Mejdanu

Premijer liga BiH za žene

Čelik na pogon Kovačević i Ćorović slavio u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

Košarkašice Jedinstva Dženex u Mejdanu  u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine za žene poražene su  od ekipe Čelika rezultatom 99:71. Od prve minute gošće iz Zenice pokazale su da su bolji protivnik te na kraju zasluženo slavile. 

Već nakon prvih 10 minuta imale su gošće iz Zenice prednost od 25:11. U nastavku tek nešto bolja igra domaćih igračica ali nedovoljno za nešto ozbiljnije. Na veliki odmor Čelik odlazi sa prednošću od 48:29.

Nastavak susreta gošće rutinski igraju te privode utakmicu kraju za ubjedljivu pobjedu od 99:71.

Najefikasnije u pobjedničkom sastavu bile su Nedžla Kovačević sa 30 poena i 15 skokova, dok je Anida Čorović susret završila sa 22 poena i nevjerovatnih 16 asistencija.

Jedinstvo u ovom susretu predvodila je Naida Ruščuklić sa 25 poena dok su Keyera Eaton i Elma Feukić postigle po 18.

KK  Jedinstvo- KK Čelik 71:99 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Jedinstvo: Eaton 18, Feukić 18,  Ruščuklić 25, Dedić 4,  Nurkić 1, Jurčenko, Dedić L. , 1, Grebović, Kamerić, Brčina, Razić 4, Salihović. Trener : Mirza Oštraković

Čelik: Ćorović 22, Čehajić 4,  Kovačević 30, Selimović 17, Halimić 3, Indžić, Sinanović 2, Pašalić, Mulić 13, Husjenović 8. Trener: Aida Kalušić

Top Komentari

Samoiskreno
deri zaostale tuzlake
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi