Čelik u Areni dočekuje Jedinstvo iz Tuzle

Derbi 8. kola Lige 11 za košarkašice

Čelik u Areni dočekuje Jedinstvo iz Tuzle

D. Kurbegović

U okviru 8. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine košarkašice Čelika ugostit će ekipu tuzlanskog Jedinstva. Utakmica će biti odigrana u srijedu, 11. januara u Areni s početkom u 17 sati.

Iako je ovo kolo na rasporedu sljedećeg vikenda, zbog zauzetosti dvorane, Čelik i Jedinstvo će svoj meč odigrati sutra. S obzirom na cjelokupnu situaciju koja vlada u Zenici, pripreme košarkašica Čelika za ovaj meč su u dobroj mjeri otežane što je potvrdio i šef struke Slobodan Kecman

"Imamo poteškoća s pripremom za ovaj susret, a pomjeranje meča nam je dodatno smanjilo prostor za pripremu. Pored toga, zbog vremenskih prilika koje vladaju imamo dosta poteškoća i s bolešću igračica, ali šta je tu je, susret se mora igrati. Mi ćemo, bar one igračice koje su zdrave, dati sve od sebe da odigramo što bolje i da pružimo što bolji otpor ekipi Jedinstva. Oni su sigurno u ovom trenutku blagi favoriti, ali mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da odigramo što kvalitetnije, što bolje i da upišemo još jednu pobjedu" kaže šef stručnog štaba Čelika Slobodan Kecman.

Zbog nestanka grijanja bilo je neizvjesno da li će se ovaj meč igrati u ovom terminu ili će biti prolongiran, ali s obzirom na to da se grijanje u Zenici normalizovalo, odlučeno je da se susret ipak igra u srijedu, 11.januara u 17 sati. Košarkašice Čelika u šest odigranih utakmica imaju skor od pet pobjeda i jedan poraz, dok Jedinstvo s druge strane u sedam odigranih utakmica ima skor od četiri pobjede i tri poraza.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Ulaz za sve posjetioce sutra je slobodan, a iz KŽK Čelik su pozvali sve vjerne navijače da i u ovoj utakmici daju podršku najuspješnijem zeničkom klubu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi