Čeliku pobjeda protiv Gračanice

Zeničani upisali novi trijumf

Čeliku pobjeda protiv Gračanice

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru 10. kola A1 lige dočekali ekipu Gračanice. Zeničani su u ovaj duel ušli kao favoriti, a na kraju pobjedu je odnijela domaća ekipa rezultatom 73:66.

Čelik je nakon prošlog kola i poraza kod kuće od Radničkog otpustio trenera Armela Mujakovića, a danas je ekipu s klupe vodio dvojac Avdibegović-Stojanović. Meč je s tribina pratio Josip Pandža, koji bi 1.januara trebao da preuzme ekipu Čelika.

Zeničani su u večerašnji duel ušli sa omjerom od šest pobjeda i tri poraza, dok je Gračanica u Zenicu došla s omjerom četiri pobjede i pet poraza.

Susret je bio uzbudljiv i izjednačen tokom cijelog meča, a odlučen je u posljdnjim minutama kada su vše koncentracije i snage imali domaći košarkaši.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

U odlučujućih 10 minuta gosti su ušli s minimalnom prednošću 54:55, ali su domaći posljednju dionicu riješili su svoju korist 19:11 te tako stigli do sedme pobjede u sezoni i drugog mjesta na tabeli.

Čelik je do pobjede vodio Ranko Križanović sa 26 poena i 11 skokova, dok je Armin Avdibegović dodao 18. Kod gostiju se izdvaja učinak Amsala Delalića sa također 18 poena. Adnan Ćosić je upisao double-double od 13 poena i 10 skokova

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi