Celticsi i bez Irvinga nastavili sjajan niz pobjeda
Foto: EPA

Boston bolji od Toronta u dramatičnom meču

Celticsi i bez Irvinga nastavili sjajan niz pobjeda

Košarkaši Boston Celticsa su na svom parketu ugostili Toronto Raptorse i došli do nove pobjede rezultatom 95:94. Treba istaći da su Celticsi u ovom susretu bili bez najboljeg igrača Kyriea Irvinga, koji je protiv Hornetsa zaradio frakturu kosti lica. 

Međutim, ni Irvingov izostanak nije spriječio Celticse da savladaju i Toronto, istina u izuzetno neizvijesnoj utakmici.

Od samog početka se gledala rezultatski izuzetno zanimljiva utakmica, pa tako u prvoj četvrtini ni jedna ekipa nije uspjela doći do prednosti veće od pet poena, a ovaj period je završen neriješenim rezultatom, 24:24.

U drugoj četvrtini nešto bolja igra Raptorsa, pa ekipa iz Toronta na poluvrijeme odlazi sa pet poena prednosti.

Ipak, Celticsi uzvraćaju nakon pauze, pa polovinom treće četvrtine preuzumaju prednost. Do kraja ovog perioda se gledala neizvjesna košarka, a u zadnju četvrtinu se ušlo prednošću Bostona od jednog poena.

I u četvrtoj četvrtini se gledao izuzetno zanimljiv meč, a Boston uspijeva stići do minimalne pobjede, iako je DeRozan, tri sekunde prije kraja, imao šut za vodstvo Raptorsa, ali je Brown odigrao odličnu odbranu i "natjerao" košarkaša gostujuće ekipe na promašaj.

Ekipu Celticsa su do pobjede vodili sjajni Al Horford sa 21 poenom, Jaylen Brown sa 18, te Terry Rozier sa 16 postignutih poena. Dobru partiju je pružio i Marcus Smart koji je upisao 14 poena, pet skokova i devet asistencija, dok je Tatum dodao 13 poena.

U ekipi Toronta najefikasniji je bio DeMar DeRozan sa 24 postignuta poena, dok je Kyle Lowry ubacio 19.

Treba napomenuti da su Celticsi nakon dva poraza na otvaranju sezone uspjeli napraviti sjajnu seriju od 12 uzastopnih pobjeda, te se nalaze na prvom mjestu u Istočnoj konferenciji.

I ekipa Detroit Postonsa je uspjela doći do pobjede na svom terenu i to nad Miamijem rezultatom 112:103.

U Detroitu se mogla gledati rezultatski zanimljiva utakmica sve do početka zadnje četvrtine, kada Pistonsi "lome" rezultat.

Prve tri četvrtine su protekle u smijenjivanju ekipa u vodstvu, da bi početkom četvrtog perioda Pistonsi preuzeli vodstvo, a potom sjajnom serijom došli i do dvocifrene prednosti i u konačnici pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Tobias Harris sa 25 poena, dok ga je, sa poenom manje, pratio Avery Bradley. Solidnu partiju je pružio i Reggie Jackson koji je ubacio 17 poena.

Kod Miamija je Whiteside ubacio 20 poena, Dragić je dodao 18, dok je Dion Waiters postigao 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi