Celticsi uspavali Cavse, a onda ih šokirali
Foto: EPA

Boston trojkom u zadnjim sekundama srušio Cleveland

Celticsi uspavali Cavse, a onda ih šokirali

Cleveland Cavaliersi su u svojoj Quicken Loans Areni dočekali "ranjene" Boston Celticse bez Isaiaha Thomasa s ciljem da novom pobjedom dođu do 3-0 u finalnoj seriji Istočne konferencije. A iako je do finiša treće četvrtine izgledalo da će se to i desiti, Celticsi su uspjeli šokirati Cavse i slaviti 111:108.

Ipak, Cleveland je krenuo odlično, tečna igra i čak devet trojki u prvoj četvrtini bili su dovoljni za udobnu prednost od 11 poena na kraju ovog perioda. I u drugoj četvrtini stvari se dobro odvijaju za domaćine, iako se LeBron muči u napadu, ostali preuzimaju odgovornost i na poluvremenu prednost raste na 16 razlike.

Početak treće četvrtine, i Cavsima ide sve bolje i bolje, pa polovinom ovog perioda vode 21 razlike, ali upravo tada se Boston budi i polako topi prednost domaćina. 

Celticsi treći period riješavaju u svoju korist rezultatom 32:21, pa se u četvrtu četvrtinu ušlo sa prednošću Cavsa od samo pet poena razlike.

U zadnjem periodu sjajni Smart uzima stvari u svoje ruke, nekoliko pogođenih trojki i iznuđenih slobodnih bacanja i Celticsi stižu do izjednačenja nepunih šest minuta prije kraja, a LeBron ne može ništa da pogodi u drugom poluvremenu.

Nakon izjednačena Bostona JR Smith uzvraća trojkom, ali Kelly Olynyk dva puta pogađa za prvo vodstvo Celticsa.

Dvije ekipe se, zatim, nekoliko puta smjenjuju u vodstvu da bi 36 sekundi prije kraja JR Smith trojkom poravnao na 106:106.

Već u narednom napadu Jerebko pogađa za vodstvo Bostona, ipak 10 sekundi prije kraja Irving nakon prodora donosi novo izjednačenje.

Boston kreće u zadnji napad, i Avery Bradley u zadnjim momentima upućuje šut za tri poena, lopta ulazi u koš, a Boston slavi šokantnu pobjedu i smanjuje na 2-1 u seriji.

Najefikasniji u ekipi Bostona je bio sjajni Marcus Smart sa 27 poena, uz pet skokova i sedam asistencija. Odlični Bradley je ubacio 20, Horford 16, a Kelly Olynyk 15 poena. Dobar je bio i Jae Crowder sa 14 poena, 11 skokova, te po tri asistencije i ukradene lopte.

Kod Clevelanda Irving je ubacio 29, Kevin Love 28,a Thompson 18 poena.

LeBron James je utakmicu završio sam samo 11, a u drugom poluvremenu je ubacio svega tri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi