Embiid: Kada mi počnemo pobjeđivati, LeBron i Cavsi će pasti

Centar Philadelphije

Embiid: Kada mi počnemo pobjeđivati, LeBron i Cavsi će pasti

D. Rakanović

Centar Philadelphije Joell Embiid vjeruje da će njegova ekipa u što skorije vrijeme početi pobjeđivati i biti konkurent za play-off. 

Embiid je izabran kao treći pik na draftu 2014. godine, ali je zbog povrede stopala nije igrao dvije sezone, pa je tek ove sezone debitovao u najjačoj ligi na svijetu.  Nažalost, nova povreda ga je ponovo odvojila od terena, pa je odigrao samo 31 utakmicu u sezoni, a prosječno je postizao 20,2 poena,7.8 skokova i 2,5 blokada. 

“Hvatamo zalet u pravo vrijeme. Kada mi budemo počinjali da budemo dobri, tada će Cliveland i LeBron početi da padaju. Kada kažem da mislim da ćemo brzo biti spremni da pobjeđujemo, to ne znači za pet godina, mislim da to možemo već slijedeće“, rekao je Embiid. 

Centar Phille je zbog povrede meniskusa ove sezone odigrao samo 31. utakmicu, a uskoro će se vratiti treninzima. 

“Cilj mi je da mi tijelo bude u takvom stanju da slijedećeg leta mogu da igram skoro svaku utakmicu, da tijelo može da mi izdrži raspored u NBA. Moram da ojačam, pogotovo u nogama“, rekao je Embiid. 

Sixersi ni ove sezone nisu došli do doigravanja na Istoku, a sezonu su završili sa omjerom od 28:54.

“Mislim da će slijedeća godina biti sjajna, od nas će se očekivati da dođemo do play-offa i uzbuđen sam zbog toga. Ako želimo da pretendujemo na titulu, moramo da naučimo da igramo timski. Grad i navijači su ludi za nama“, zaključio je Embiid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi