Cenzurisani audio iz Posljednjeg plesa: Jordanovi jecaji i plač lome i najhladnokrvnija srca

Legendu slomilo sjećanje na ubijenog oca

Cenzurisani audio iz Posljednjeg plesa: Jordanovi jecaji i plač lome i najhladnokrvnija srca

A. Čaušević

Odavno dokumenatarac o nekom sportisti nije privukao toliku pažnju i imao gledanost kao "Posljednji ples" o Michaelu Jordanu. 

U osmoj epizodi serije Chicagao Bullsi su osvojili četvrtu NBA titulu. Bilo je to u Jordanovoj povratničkoj sezoni nakon smrti oca i avanture u bejzbolu.

Bullsi su u finalnoj seriji pobijedili Seattle Supersonicse s 4:2. Pobjeda za titulu ostvarena je u 16. juna, dan koji se u SAD-u slavi kao "Dan očeva."

U dokumentarcu je prikazana srceparajuća scena kako Jordan leži na podu svlačioncice i grli loptu, međutim audio na taj snimak je bio cenzurisan.

Nekoliko dana kasnije pojavio se i ton dirljive scene u kojoj Jordan jeca i plače od bola zbog gubitka oca koji je ubijen tri godine ranije.

James Jordan je ubijen 23. juna 1993. godine. Njega su na odmaralištu pored autoputa ubili Daniel Green i Karry Martin Demery koji su osuđeni na doživotni zatvor.

Top Komentari

user1583752673
I on je samo covjek
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi